..... ..........Welkom op de website van voetbalvereniging Zuidland..........

• eerstefoto

14 Zuidland

JO19-1 schrijft historie en promoveert voor 2e jaar op rij

op .

Afgelopen zaterdag schreef de JO19-1 van vv Zuidland historie, door in de finale van de nacompetitie  op het complex van de vv Piershil, tegenstander NSVV JO19-1 te overklassen en met een 4-1 winst naar Zuidland terug te keren.

Maar laten we beginnen bij het begin, althans, bij het begin van de nacompetitie . Ik zou namelijk bladzijden vol kunnen schrijven over het gehele afgelopen seizoen met hoogte- en laagtepunten (ik praat liever niet over dieptepunten want dat klinkt meteen zo negatief en dat doet het seizoen geen recht).

Zuidland verliest de 1e wedstrijd van de nacompetitie in Alphen ad Rijn, tegen mede 1e-klasser Alphense Boys met 3-1; onoverbrugbaar dacht menigeen, totdat het tegendeel een week later werd bewezen op het Slandse veld; Alphense Boys wordt na 90 minuten met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd; op een kwartiertje in de tweede helft na, heeft Zuidland de wedstrijd volledig onder controle.

De volgende hordes zijn twee wedstrijden tegen CKC JO19-1; als 11e geëindigd in de Hoofdklasse E. We beginnen thuis met een moeizame 1-0 overwinning en reizen op 3 juni af naar het Kralingse Veer. Na een 0-1 voorsprong te hebben genomen, staat er na 90 minuten toch 2-1 op het scorebord; verlengen dus. Zuidland scoort in de tweede verlenging de 2-2 en weet die voorsprong met kunst- en vliegwerk vast te houden tot het allerlaatste fluitsignaal.

Tja, dan ben je dus twee jaar bij dit team betrokken en realiseer je jezelf wat een unieke prestatie er zit aan te komen.  Want, zoals in een eerder artikel al eens door mij gememoreerd, haalden we vorig jaar, na een achterstand van 11 punten rond de winterstop, in  de allerlaatste wedstrijd het kampioenschap in de 2e klasse binnen ten koste van Hekelingen. En nu, een jaar later speel je met een gewijzigd team, in de 1e klasse, de finale van de nacompetitie en heb je wederom promotie binnen handbereik. Het zou geen makkie worden, want tegenstander NSVV JO19-1zat bij ons in de competitie en weliswaar hadden we er twee keer van gewonnen (2-1 en 0-4), we wisten ook dat dit een fysiek potje zou worden. Leuk detail is wel dat we het seizoen begonnen tegen NSVV (op 3 september 2016) en we zouden er vandaag dus ook tegen eindigen. Kort voor de wedstrijd sprak ik nog met scheidend hoofdtrainer Adri van Tiggelen en ook hij memoreerde nog maar eens dat finales koste wat het kost gewonnen moeten worden; ‘een finale verliezen is het ergste wat je op sportief gebied kan overkomen’. Hij zei ook dat het bijna nooit gebeurd dat je drie keer in hetzelfde seizoen van dezelfde tegenstander wint, ook dat is een voetbalwet. Vooral die laatste opmerking kwam bij mij binnen, bedankt Adri J.

Uiteindelijk was de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer misschien niet heel goed, maar spanning vergoedt veel; Op basis hiervan moeten de supporters uit Sland en Numansdorp het ongetwijfeld naar hun zin gehad, waarbij uiteindelijk na 90 minuten de Slandse supporters het hardst konden juichen want hun ploeg stapte met een dik verdiende 4-1 overwinning van het veld en maakte daarmee dus ook meteen een einde aan die ene voetbalwet. Je kan gewoon WEL 3x in één seizoen van dezelfde tegenstander winnen.

De terugreis met de bus was vanzelfsprekend uitermate gezellig en de tijd ‘vloog’ voorbij.

Eenmaal op de club aangekomen werden wij onthaald door enthousiaste achterblijvers van het bedrijventoernooi, door Hennie en Elma die speciaal voor ons de kantine langer open hielden en door het BBQ-trio Jan, Martin en Johan die de BBQ extra lang open hielden zodat spelers en ouders bij aankomst nog wat konden eten. Grote klasse dames en heren !!

Aangezien ik afscheid neem als leider van het elftal ga ik nog één keer proberen iedereen te bedanken die aan dit succesjaar hebben meegewerkt. In willekeurige volgorde  bedank ik de ouders voor het rijden op de zaterdagen en het wassen van de kleding, opa Sandy voor het maken van de foto’s en het bijhouden van de site http://zuidlandjo19-1.ditismijnteam.nl/fotos/,  het bestuur van de vv Zuidland voor de goede open, heldere  communicatie en de mogelijkheden die ons gedurende het seizoen werden geboden, de sponsoren die diverse activiteiten hebben mogelijk gemaakt, de club van 10 voor hun financiële toezegging in geval we daar nog een beroep op zouden willen doen, kantinepersoneel, onderhoudsploeg en feestcomitéleden voor het plaatsen en verplaatsen van de sproei installatie vòòr de wedstrijd tegen CKC en verder iedereen die ik onbedoeld ben vergeten.

Als een na laatste natuurlijk een speciaal dankwoord aan de trainers Mario en en Arie  en stand-in leider/trainer Ron, met wie het twee jaar lang geweldig samenwerken was. Ik kan daarom met een gerust hart zeggen dat mijn opvolger (geruchten doen de ronde over N. Loomans J ??)  het ongetwijfeld ook uitstekend naar zijn zin zal hebben met deze trainers.

Als laatste wil ik natuurlijk “mijn”  spelers bedanken; een 1e klas feestgroep maar als het echt moest (zoals afgelopen zaterdagen) er ook echt stonden en bereid waren om voor elkaar door het vuur te gaan. Een aantal (stuk of 8) gaan de JO19 verlaten en gaan door naar de senioren en ik ben ervan overtuigd dat we op termijn, als de jongens het geduld kunnen opbrengen en bereid zijn in zichzelf te investeren , we binnen een paar jaar een eerste elftal zien met het binnen de vereniging, veelbesproken hoge  Zuidland-gehalte.

Wij, van de JO19-1 houden op 1 juli nog een afsluitende BBQ, maar vanaf deze plaats wens ik alle vrijwilligers van de vv Zuidland, spelers, ouders  een fijne en zorgeloze vakantie.

Met sportieve groet,

Theo de Veth