..... ..........Welkom op de website van voetbalvereniging Zuidland..........

• eerstefoto

Pupillenkamp 2017

op .

Pupkamp2017 1

Met 83 enthousiaste pupillen, 10 elftalbegeleiders en een 4 koppige keukenploeg (kookclub) vertrokken wij op vrijdagavond in 2 bussen richting Esbeek, alwaar het JAC team hun stond op te wachten. Wederom was groepsaccommodatie de Kievit ons verblijf voor het weekend. Nadat de teamindeling onder het genot van een regenbuitje bekend was gemaakt, werd het tijd om de slaapvertrekken in te richten. Voor de jongste spelers onder ons werd dit gedaan door de begeleiders, alhoewel na 5 minuten nog maar weinig zichtbaar was van iets dat moest lijken op een opgemaakt bed.

Om 22.00 vertrok de eerste groep voor een speurtocht door het aangrenzende bos. Gedurende deze speurtocht kwamen de kinderen 22 plaatjes tegen die door middel van een glowstick gemakkelijk te vinden zouden moeten zijn. U leest het goed, zouden moeten, want onze Teun vond deze armbandjes toch wel erg mooi waardoor (hij zat in de 1e groep) deze maar erg kort hingen. Een extra uitdaging voor de andere groepen. Er waren vragen bij die koren op de molen waren van de F spelers, maar ook wat moeilijkere vragen die meer in het interesse gebied van de oudere spelers lagen. Nadat iedereen rond 23.30 weer terug was gekomen, mocht iedereen zich storten op de broodjes knakworst. Ondanks de hoeveelheid snoep die al was verorberd tijdens de busreis en na aankomst, bleek de boswandeling toch voldoende gezonde trek te hebben veroorzaakt. Na alle antwoorden te hebben gecontroleerd bleek Bayern München de meeste vragen goed te hebben.

Pupkamp2017 2APupkamp2017 3A

De kampleiding maakte zich op voor een rustige nacht, maar dat was eigenlijk tegen beter weten in. De allerkleinste vielen uiteindelijk tussen 01.00 en 02.00 uur in slaap, maar metname de D-jongens en D-meisjes presteerde het om in zijn geheel niet te slapen. Maar zoals een oud gezegde luidt, ” ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent”, werd de koeienbel rond 08.00 weer geluid voor het ontbijt. Dit is altijd een leuk moment voor de leiding.

Na het eten begonnen we aan het zeskamp. 6 balvaardigheidsonderdelen en 2 voetbalwedstrijden moesten beslissen welk team zich winnaar mocht noemen. Uiteindelijk bleek het team Atletico Madrid de sterkste. Doordat direct na het ontbijt de kookclub was begonnen aan de uitdaging om ruim 300 pannenkoeken in 3 uur te bakken, mochten we ons allemaal te goed doen aan deze lekkernij.

Pupkamp2017 5

Pupkamp2017 4

Met een volle maag stond de Champions League op het programma. In 2 poules streden 10 teams onder genot van een heerlijk zonnetje tegen elkaar. Nadat Juventus en Real Madrid in poule A bovenaan waren geëindigd moesten ze het opnemen tegen respectievelijk Bayern Munchen en Borussia Dortmund uit poule B. Na nog eens 3 spannende wedstrijden mocht Juventus zich de winnaar van de Champions League 2017 noemen. En hoe beter kan je dat vieren, dan met een heerlijk broodje hamburger als avondeten. Tijdens het avondeten begonnen sommige spelers al de tol te betalen van een hele korte nachtrust en een hele dag buiten sporten. Om de knikkenbollen weer een adrenalineshot te geven, begonnen we aan het volgende onderdeel, het touwtrekken. Ondanks dat dit evenement door vermoeidheid iets werd ingekort, bleek het team Barcelona van vertrekkende coach Luis Wouter de Wacht Enrique de sterkste.

Omdat de coaches de gehele dag het uiterste gevergd hadden van hun spelers, was het nu tijd om de coaches te testen op voetbalkennis, behendigheid, maar ook hoe goed ze hun spelers wel niet kennen. En hoe beter kun je dat doen dan op de bonte avond. Één voor één mochten de coaches de spelers van hun team op de juiste leeftijd zetten, de volledige naam van hun spelers noemen en met petje-op, petje-af laten zien hoe goed hun voetbalkennis is. Ook mochten de spelers hun coaches hip kleden met de meegebrachte verkleedkleding. Hilarisch, wellicht niet voor de coaches maar zeker voor de spelers, was het kabouterspel waar de ene coach de andere coach moest tandpoetsen, wassen etc. Nieuwkomer Andreas Sekertzis bleek zich bij zijn eerste voetbalkamp al te mogen kronen tot bondscoach kamp 2017! Na bekendmaking van de uitslag rond 23.00 uur was de zaal in een mum van tijd leeg en was het binnen een uur muisstil bij de D spelers, gevolgd door de F- en E spelers een uurtje later.

Pupkamp2017 6Pupkamp2017 7

Nadat we iets mochten uitslapen, was het tijd voor het ontbijt gevolgd door het opruimen van de slaapvertrekken. En echt waar, als we al het losliggende snoep zouden hebben moeten opeten, zouden we een hele lange tijd bezig zijn geweest. Nadat alles weer spik en span was, begonnen we aan de laatste strijd, de penalty’s. Nadat masterchef Nanda van Loo het koelbloedigste was gebleken bij de penalty’s van de dames, was het de beurt aan Silas van Seventer om de strijd te winnen bij de F-pupillen, gevolgd door Gregory Lawrence bij de E-pupillen en Maikel van Eck bij de D-pupillen. Van de begeleiding bleek Marcel van Meurs het vizier het scherpst te hebben afgesteld. Nadat de winnaars van alle evenementen dit weekend onder het genot van een stralende zon waren gehuldigd en de gevonden voorwerpen weer terug waren bij hun (hopelijk) rechtmatige eigenaar, namen we afscheid van de Kievit en vertrokken we moe maar met vooral leuke herinneringen naar Zuidland.

Pupkamp2017 8Begeleiders, keukenploeg en sponsoren zoals

de club van 10,

Garagebedrijf Hyundai Van Trigt BV en

DORC International BV

hartelijk dank.

Mede door jullie is het weer een onvergetelijk kamp geworden.

De Jeugd Activiteiten Commissie

Zuidland Tweets