Pupillendag 2017

op .

PUPdag2017 1Onze laatste activiteit van dit seizoen was pupillendag. En hoe beter kan je dit doen dan met ruim 100 enthousiaste spelers onder het genot van een heerlijk zonnetje. Nadat een groep vrijwilligers om 09.30 uur al waren begonnen met het klaarzetten van de onderdelen verzamelden om 12.00 uur de spelers zich op het veld om te horen bij welke topclub zij dit jaar waren ingedeeld. En ook dit jaar waren gerenommeerde clubs als Barcelona, Atletico en Real Madrid, Juventus en Bayern München van de partij. Vervolgens mochten de teams op de diverse onderdelen als tjoekschieten, de snelheidsmeter, gatenschieten, kuipschieten, latje trap, de hindernisbaan en een voetbalwedstrijd laten zien over welke voetbalkwaliteiten zij beschikten. Daarbij werden ze aangemoedigd door een krokodil, geen echte natuurlijk maar onze mascotte, een rol om de beurt vertolkt door Dian Sintmaartensdijk en Amber van Burik.

PUPdag2017 2

PUPdag2017 3Vanzelfsprekend kregen de spelers door al deze inspanning best trek. Maar gelukkig was er ook een onderdeel waar de spelers zich te goed konden doen aan een heerlijk broodje kroket of frikandel. Na ruim 2 ½ uur strijden bleek uiteindelijk het team Barcelona, onder aanvoering van Steven de Cocq van Delwijnen de winnaar.

Vervolgens maakten de spelers zich op voor de strijd om de penalty bokaal. Ook dit jaar was het ons weer gelukt om twee topkeepers te strikken, te weten Tim Smits en Demi Engels. Als eerste mochten de mini’s de kwaliteiten van deze keepers op de proef stellen. Nadat de eerste ronde bijna alle mini’s de keepers kansloos hadden gelaten, bleek voor velen een herhaling van dit kunstje in de tweede ronde toch een stuk moeilijker. Uiteindelijk was Cas den Boer na een paar ronden de koelbloedigste waardoor hij zich penaltykiller bij de mini’s mocht noemen en hij vervolgens bedolven werd door een groep dolenthousiaste pupillen. Nadat Cas was “bevrijd”, was het tijd voor de F-spelers om hun kunsten te laten zien.

PUPdag2017 4PUPdag2017 5

Alhoewel zij de penalty iets verder van het doel namen, moesten ook nu de keepers alles uit de kast halen om het geen hele lange middag te laten worden. Ook nu was het weer heel spannend en was het Tijn Buikstra uit de F2 die de penalty’s net iets beter nam dan Che Visser uit de F4. Nadat de bal weer iets verder was weggelegd was het de beurt aan de E-spelers, en wat een strijd werd dit. Uiteindelijk bleven er 2 spelers over, Stijn Barten (E2) en Mick Bolland (E1). Beide spelers hadden kans om te winnen maar nadat ze beide in hun tweestrijd 3 keer mochten aanleggen, was het Stijn Barten die de beker mocht opeisen.

PUPdag2017 6

Als laatste mochten de D-spelers zich bij de penaltystip melden. Vanzelfsprekend moesten deze kanonnen de keepers vanaf 11 meter passeren. De keepers, warmgedraaid door de eerdere rondes, wisten al in de eerste ronde veel van de penalty’s te keren. Na een paar rondes bleek de eindstrijd te gaan tussen Eline Brinkman (MD1) en Nienke van der Velde (MC1). Een unicum dat deze keer een dame tot winnaar mocht worden uitgeroepen. Nadat Eline, tot verbazing van haar eigen vader, de keepers meerdere keren kansloos had gelaten, was het toch uiteindelijk Nienke die het langste trefzeker bleef.

PUPdag2017 7Nadat alle vrijwilligers die dit seizoen hebben geholpen bij de jeugdactiviteiten in het zonnetje waren gezet en de winnaars waren gehuldigd, was het als slot van de middag de beurt aan de ouders om de strijd aan te gaan met hun kinderen. Voor veel van de ouders een pittige wedstrijd, die ook de volgende dag nog goed in de spieren gevoeld wordt.

De club van 10, JB Productions en alle vrijwilligers die deze pupillendag mogelijk hebben gemaakt, onze hartelijke dank!

De Jeugd Activiteiten Commissie