Robine naar Feyenoord

op .

Hoi allemaal,

Zoals jullie misschien al gehoord hebben, zal ik het komende seizoen niet voor VV Zuidland voetballen. Eind vorig seizoen kwam er een versnelling in de ontwikkeling van vrouwen/meiden voetbal bij Excelsior Rotterdam en Feyenoord. Door beide clubs werd ik benaderd om daar te komen voetballen. Al snel bleek Excelsior Rotterdam voor mij geen goede keuze, maar voor Feyenoord was dat anders.  Na oriëntatie, een goede presentatie, verschillende gesprekken en een aantal dagen twijfelen, heb ik ervoor gekozen om naar Feyenoord te gaan. Ik zie het als een mooie en unieke kans om voor deze professionele club te mogen spelen. Bij Feijenoord vind ik de voorgestelde opzet, de toekomstplannen en de manier waarop ik begeleid word heel goed. Ik ga daar in een meidenteam spelen, maar blijf wel in een jongenscompetitie 1e klasse onder de 15 (JO15 1e klasse 6) spelen.  We trainen 3 x per week (KNVB en school gaan voor) waarbij 1 training helemaal individueel gericht is. Ik heb inmiddels al een aantal hele leuke trainingen gehad en ik merk al aan veel dingen dat Feyenoord een “grote” club is. Ik heb een supermooi kledingpakket gekregen en onze elftalbegeleiding bestaat uit 2 trainers (1 man en 1 vrouw (ex-international Sandra Van Tol), 1 elftalbegeleidster, 1 elftal coördinator (ex-international Manon Melis), 1 keeperstrainer, 1 assistent-scheidsrechter en een fysiotherapeut.  Op de Open Dag van Feyenoord is mijn team in een volle Kuip aan het publiek gepresenteerd. Dit was voor mij een onvergetelijke belevenis.

Naast de trainingen en wedstrijden bij Feyenoord starten in september ook weer de trainingen en wedstrijden van de KNVB-selectie en word ik, na overleg met de KNVB, door het jeugdbestuur van de VV Spijkenisse in de gelegenheid gesteld om daar 1x per week mee te trainen met de C1 (JO15) die aankomend seizoen 1e divisie spelen.  Ook zal ik regelmatig (techniek)trainingen blijven volgen bij de voetbalschool van Dwight Blackson (Femme Rotterdam). Dwight werkt voor Feyenoord en is ook betrokken bij de (door)ontwikkelingen van meidenvoetbal bij die club.

Kortom, het is een druk programma, maar ik heb het super naar mijn zin en kijk uit naar een mooi seizoen. Dit neemt niet weg dat ik mijn vrienden/teamgenoten van de C1 van Zuidland wel zal missen. Ik heb altijd met heel veel plezier met hen samen gevoetbald en veel geleerd bij VV Zuidland. Vandaar dat ik ook best wel even moeite had met de overstap.  Ik blijf, als dat kan, graag als (rustend)lid betrokken bij de VV Zuidland en zal nog vaak op “de wei” aanwezig zijn om naar bijvoorbeeld de C1, de B1, het 1e en 2e elftal (waarin mijn broer Dion speelt) en andere elftallen te komen kijken en om, op zaterdag middag, nog lekker te voetballen met mijn vrienden. Ik wens voor aankomend seizoen alle jongens en meiden van VV Zuidland heel veel succes en voetbalplezier toe.

Groetjes Robine de Ridder.